47 Ronin

By 0 No tags Permalink

Kako sam mogao biti toliko površan, često to pitam sebe. Pre par meseci sam gledao trejler za film 47 Ronin, na prvu loptu kažem sebi: “Ovo moras da gledaš u bioskopu“!

Cela ta priča sa kulturom Japana, samurajima, uvek je to rađalo dobre filmove, skoro da nije bilo greške. Progutao sam čak i to da je Kijanu Rivs samuraj, polutan da bude precizniji, dobro mu stoji.

Kako je vreme prolazilo, video sam da film i nema toliko dobre kritike. Prva nedelje u Americi je zaradio svega nekoliko miliona u poređenju sa investicijom od 175 miliona dolara, složićete se da je tu nešto smrdelo. Kako to obično biva u životu, prvi utisak je bio najvažniji i najjači te stoga ne samo da sam poveo devojku u nezaboravnu avanturu već i drugi par. NIsam bio i svestan u šta sam se upleo.

Ako i jednog trenutka mislite da je Holivud nadmašio sebe to svakako uzmite uvek za rezervu. Ovog puta su od dobro priče (svakako je dobro informisati se o priči o 47 ronina) napravili totalno sranje. Kao što je rekla jedna devojka posle filma, svih 47 ronina se sad prevrću u grobovima.

Ronin je drugi naziv za samuraja koji su izgubili svog gospodara i koji ceo svoj život žive van svog matičnog okruga. Tih 47 ronina su krenuli u totalno osvetu kako bi osvetili svog gospodara. Ovo bi sve bilo ok, da nije bilo likova poput čudovišta iz Narnije, loše odrađenih zmajeva, Robokap-a u obliku samuraja i sl. Jednostavno neke stvari ne idu zajedno.

Iskreno ne znam kome je namenjen film, deci sigurno ne jer ništa od efekata i price nismo videli. Sa druge strane film nije ozbiljan u odnosu na temu koju obrađuje te stoga imamo situaciju da ga ljudi upoređuju sa Poslednjim samurajem što vam nikako ne preporučujem jer su nebo i zemlja. Imam utisak da tvorci ovog filma nisu znali šta hoće, što se vidi tokom celog filma.

Majka me odavno naučila: Ne zaključuj ništa na osnovu pakovanja! Lekciju nisam naučio, verovatno mora još vremena da prođe jer sa mojih 2 grama mozgra bruto to ide teško. Izvinjavam se i ljudima koji su krenuli samnom na ovu projekciju. Svakako mi to nikad neće zaboravitiJ

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


19 + ten =