An Education

Film jednostavnog naziva, film koji je nominovan za Oskara i glavna glumica Carey Mulligan nominovana za glavnu žensku ulogu.

Iako se radi o tipičnoj priči uspešne srednjoškolke koja ulazi u kandže duplo starijeg plejboja film vas prosto drži zakovanim za stolicu. Realnost je ono što najvise pogadja čoveka, a to je ono na šta je ovaj film ciljao. Često ljudi greše kad su ovakve tematike u pitanju, dosta nam je klasike neki bi rekli, ali ako se ispriča na pravi način i ako je postava glumaca kakva jeste u ovom filmu, onda nema greške.

Zanimljivo nije to sto štariji i iskusniji muskarac prevari devojku koja još ide u srednju školu, nego što to on uradi sa njenim roditeljima. Mladoj devojci je dovoljno ponuditi putovanja,koncerte, najskuplje restorane, izlete i odma pomisli da je svet njen. U svom tom ludilu, ona je postavila jedno pitanje koje je i mene nateralo na razmisljanje, da danas nije dovoljno decu samo obrazovati nego im i reći zašto to rade i koji je cilj obrazovanja. Mislim da je kroz glave mnogima prošla poznata Samo ti završi školu i biće sve ok, POGREŠNO.

Pored Carey koja tumaČi glavni lik, jedan od mojih omilljenih glumaca zbog transformacije koju poseduje je Alfred Molina koji glumi oca u ovom filmu. Takođe ne mogu da zanemarim i sjajnu rolu plejboja od strane Petera Sarsgaarda.

Ovaj film preporučujem svima, jer neka ciljna grupa i ne postoji. Mislim da svako treba da bude svestan i realan kad sagledava sopstvenu situaciju.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


two × 3 =