Captain Phillips

By 0 No tags Permalink

Postoje filmove gde jednostavno ne gledate trailer, ne čitate kritike, samo pogledate ko glumi i kraj priče. Šta da razmišaljte ako igraju Real i Barselona, znate da će utakmica biti dobra. Takav je slučaj sa Tom Hanks-om, ne postoji loš film gde on tumači bilo kakvu ulogu. Šta da pričamo o čoveku koji je od odbojkaške lopte napravio kultni likJ

Captain Phillips je film baziran na istinitom događaju iz 2009. godine gde je grupa somalijskih pirata otela američki brod gde je upravo kapetan bio Richard Phillips (Tom Hanks). Sigurno se pitate odakle pirati u 2009. godini ali svako ko malo bolje poznaje prilike u vodama oko Afričkog kontinenta zna da su pirati i dalje aktivni i da to zna da bude vrlo unosan posao. Da bi bili pirate potrebna vam je volja, malo bolje opremljeni čamac i čuveni AK-47 koga naravno ima u izobilju.

Interesantno je i to da je pre samog puta i neposredno pred sam napar pirata Kapetan Filips imao neki osećak da može da se desi napad pirata, posebno zbog toga što je brod bio izolovan i nije imao pratnju a upravo to obično odbija pirate.

Prvu stvar koju bi napomenuo je da ne dozvolite da upadnete u zamku i da pomislite kako je ovo još jedan film gde se prikazuje kako se Amerikanci bore protiv terorista i kako dobro na kraju pobeđuje. Ponavljam, film je baziran na istinitoj priči.
Ovo je svakako film koji vas konstantno drži pod tenzijom. Ne postoji sporiji deo u flmu, objašnjavanje, odugovlačenje, jednostavno film obliuje dobrom akcijom i priča je veoma pitka.

Centralno mesto, ulogu, nazovite to kako god hoćete ima Kapetan Filips. Tom Hanks je još jednom maestralno odradio svoj posao. U nekim delovima filma videćete ga smirenog, u nekom opet preplašenog, kako se smeje, plače, jeca. Drugim rečima, čovek je kroz jedan film pokazao kako se glumi i bukvalno sam nosi ovaj film. Izdvojio bih po meni prijatno iznenađenje u filmu a to je Barkhad Abdi koji glumi jednog od pirata. Sjajno je odglumio čoveka koji nema šta da izgubi a da to nije činio nekim neartikulisanim pokretima i drekom. Verujem da ćemo ga posle ovoga gledati u još nekim filmovima.
Veoma je interesantan odnos u filmu između njega i kapetana Filipsa, imate utirak da imaju poštovanje jedan prema drugom i da razumeju drugu stranu.

Svakako je ovaj film ispunio očekivanja pre svega zahvaljujući još jednoj sjajnoj roli Tom Hanks-a. Veoma bitno, naučio sam da pirate još postoje. Još samo da me ubede u Deda Mraza.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


7 − five =