Gravity

By 0 No tags Permalink

Prvi utisak ne postoji u filmskoj industriji. Ali sam opet nekako pogledao istom. GledajućI trailer za film Gravity pomislih još jedan visoko budžetni film koji nije vredan gledanja. Malo je reći da sam se prevario.

Prvi utisak nakon odgledanog filma, ovo je Cast Away samo u svemiru. Čuo sam pregršt komentara tipa neću da idem da gledam Sandru Bulok kako luta po svemiru i kako je u isto vreme muva Kluni. Sve to dobijate ali i još po nešto.

Ryan Stone (Sandra Bullock) odlazi na rutinski pregled jednog od satelita. Koliko rutinski moze da bude kad ste na visini od pitaj boga koliko hiljada kliometara. Sitaucija je regularna dok se jedna od ruskih letelica ne raspadne (nije moglo da se desi Amerikancima) i onda delovi letelice besomučno lete kroz svemir razbijajući sve. Sada sam vam sve rekao a možda i nisam.

Kada sam odgledao već spomenuti Cast Away pitao sam se ko još ima kapaciteta da odglumi sam ceo film a da taj film ima nekog smisla. Verujte, Sandra Bullock mi nije bila na kraju pameti. Time ovaj film predstavlja još veće iznenađenje. Holivud ima to u sebi da među mnoštvo đubreta ipak iznađe način da napravi jedan smislen i dobar film. Ko god da je govorio da iz kvantiteta proističe kvalitet, bio je u pravu, pa pogledajte samo stoni tenis u Kini.
Ovaj film svakako obliuje Američkom propagandom, ali koji to film danas ne poseduje. Sa druge strane u ovom filmu može svako da se prepozna ili bar može da pokuša. Ovaj film svakako ima zadatak da Vam kaže da ništa nije nemoguće, da život ne poznaje limite kada se bori za goli opstanak.

Takođe je neverovatno koliko je zapravo ovaj film odlično urađen. Sve vreme imate utisak kao da ste tu, kao da ste i sami deo filma, doduše pasivni posmatrač. Mogu slobodno da kažem da retko možete uživati u bioskopu u specijalnim efektima a da film u isto vreme obiluje dobrom radnjom.

Definitvno, iznenađenja i to ona prijatna su uvek dobrodošla. Preporučujem da ovaj film pogledate u bioskopu jer pored odličnih 3D efekata, ovaj film je zapravo dobar i ne završava se na stavljanju 3D naočara i besumučnom gutanju kokica.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


20 − sixteen =