Silver Linings Playbook

By 0 No tags Permalink

Kada razmislite koliko stvari u životu može da vas sjebe onda dolazite do logičnog zaključka da ih ima dosta. Dodatni problem je taj što čovek retko kad polazi od osnove problema i najveće pretnje, samog sebe.

Često smo u stanju da greške tražimo na drugim mestima, pokušavamo da menjamo druge ljude, podučavamo jer teško je protiv sebe. Samom sebi je najteži protivink je rečenica koja je dobila na značaju.

Upravo o ovome govori film Silver Linings Playbook. Pat (Bradley Cooper) izlazi iz bolnice kao psihijatriski slučaj. Većina muškaraca za to bi našla opravdanje. Nađete ženu pod tušem sa drugim muškarcem dok u pozadini ide pesma sa vašeg venčanja, da li je još nešto trebalo da se desi, naravno da ne. Nakon što je olupao pločiće sa pomenutim neznancem i nekoliko provedenih meseci u bolnici našao se ponovo na slobodi. Valjda čoveku treba nekoliko lekcija da bih shvatio te Pat i dalje pokušava da povrati ženu. Pat ima i drugi problem jer je bipolarna ličnost i ima očigledan problem u komunikaciji jer je surovo iskren što se svakako danas ne preporučuje.

Znate kad svakodnevnim problemima  dodate još neki, onda imate pakao. Ulazite u zbrku, pokušavate da balansirate, svakom udovoljavate a na kraju dana da li ste se bavili sobom, naravno da niste jer očigledno vremena nema. Onda to prebacite na probleme, uvek je lakše rešiti tuđi problem nego svoj. Prenesite to na rečenicu koju izgovara dosta ljudi, kad pozajmim stvar uvek je bolje čuvam od sopstvene. Tako vam je nekako i u životu, u biti je ljudi da se bave drugim ljudima a ne sobom.

Ovakvi filmovi negde izvuku maksimum od glumaca. Ili ste dorasli zadatku ili ne, nema sredine. De Niro je odavno dokazani glumac i tu nema dalje priče. Veće iznenađenje mi je Bradley Cooper i Jennifer Lawrence. Ovakvi filmovi mi uvek pokažu da ne treba da donosim prerane zaključke o nekome. Apsolutno ove dve role su jedne od najboljih koje sam gledao i to bez preterivanja. Stvarno mislim da je za određene glumce sve u biranju uloga.

Ovaj film nam pokazuje jedan ugao sagledavanja problema a na nama je da probamo da sagledamo celu sliku i krenemo od nas samih.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × 5 =