Ted

Ideja, koncept, glumačka ekipa, sve je ukazivalo da je vredno pogledati film Ted. Ovo je još jedan primer kako od jednostavnog koncepta možete napraviti sjajan film ukoliko priču usmerite na pravi način i naravno ako odaberete dobru glumačku ekipu.

Mali John Bennett ( Mark Wahlberg ) je dete koje je odbačeno, klasična priča o deci koja se ili nisu prilagodila ili jednostavno bivaju odbačena od strane društva. Za njega počinje sve da se menja kada njegova igračka meda Ted oživi i postane njegov najbolji drug. Naravno kako mali John stari i poprima neke loše navike u stopu ga prati i Ted. Dolazi vreme kad John mora da odabere Ted ili sazrevanje. Odluka je teška jer od nesigurnog deteta John postaje potpuno drugačija osoba kad je Ted u blizini.

Koliko vam god ovaj film izgledao banalno i smešno, zapravo film sve vreme ukazuje na bitne životne faze. Svakome od nas je veoma teško da izađemo iz nase komforne zone, da se prilagođavamo nekom drugom, drugim rečima veoma je teško menjati navike, kakve god da su one. Ukoliko postoji dovoljan dobar razlog da tako nešto i uradimo, tu ne treba da postoji dilema ali ovaj film pokazuje koliko je to zapravo teško. Ne govorim samo o životu sa novom osobom, govorimo o svim tim malim stvarima koje je nekad potrebno bar malo promeniti da bi napravili neophodni iskorak u životu.

Glumačka ekipa sjajna. Čini mi se da Mila Kunis postaje sve bolja i bolja glumica i da kreće stopama svog kolege Levitt-a. Veoma je teško izdići se kad glumiš u tako poznatoj seriji a mislim da Kunis i posebno Levitt su to uspeli. O Wahlbergu neću trošiti puno reči, Čovek koji je od lika i dela repera poznatog po jednoj pesmi napravio zavidnu glumačku karijeru. Mnogi ga osporavaju ali je on bukvalno igrao sve i to dobro. Ipak, centralna figura je Ted. Način na koji ga je oživeo Seth MacFarlane je genijalan, imate utisak da se ne radi o plišanom medi već o pravom čoveku.

Preporučujem film za ljude koji vole da sanjaju ali su ipak spremni na promene u životu.

1 Comment
  • Lošmi
    December 10, 2012

    Dobar film. Preporuči još neki. pozz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


five × three =