The Town

Dobrodošli u Charleston, grad najpoznatiji po oružanim pljačkama banaka, pljačke koje se svode na zanat koji se prenosi sa kolena na koleno.

U toj maloj bari punoj krokodila, da ne kažem pljačkaša svoje mesto pokušavaju da nađu Doug MacRay, James Coughlin, Albert ‘Gloansy’ Magloan i Desmond Elden. Srce ekipe čine Coughlin ( Jeremy Renner ) i Doug ( Ben Aflek ). Kao po nekom starom običaju njih dvojica su najbolji prijatelji sa potpuno različitom prošlošću. Doug je bio perspektivan NHL igrač a Coughlin dečko sa problematičnom prošlošću koji je braneći Doug – a na kraju završio u zatvoru.

Svi oni rade za, samo ću reći Kobajaši ( Pete Postelwhaite ) koji je boss nećete verovati Irske mafije u sred Charlstona. Momci koje sam naveo svoj posao rade vrhunski i čisto dok u jednom trenutku silom prilika ne uzmu devojku za taoca. To i ne bi bio problem da se Doug nakon toga ne zaljubuljuje u istu tu devojku ( Rebecca Hall ). Dovoljno je bila jedna žena da im poruši koncepciju.

U nekim trenucima ovaj film me je podsetio na jedan od mojih omiljenih filmova HEAT. Ovde naravno nije tako snažna glumačka ekipa, ali film uopšte nije loš, ima dosta perspektivnih glumaca na čelu sa iskusnim Aflekom, koga koliko god kritikovali, moramo priznati da je dobar glumac.

Film The Town će vam pružiti mnogo informacije koje nista znali, akciju, emociju. Sve je to simpatično spakovano u nešto vise od sat i po vremena. A što se tiče pljačke, ima jedna dobra rečenica kad pitaju Coughlina, hoće li biti lako. A on odgovara: Da je lako, svi bi radili ovaj posao:)

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


eleven − 3 =