Kakvi smo? Hvala na pitanju

n – ti dan kako sam u kući. Za to vreme sam videla sva godišnja doba, od proleća, jeseni i na kraju zime. Mama je u međuvremenu očistila terasu ali su to zima i vetar pokvarili na par dana pa je tata morao to da usisa, sa svojim novim fensi štapnim usisivačem.

Usisava svaki dan, valjda od nervoze ili jednostavno zato što je sada mnogo više kod kuće nego ranije. Simpatično mi je to, gledam ga kako ide iza nas i redovno usisava naše kreacije od hleba. Ne smeta mi mnogo, čak mi je i simpatično.

Mama vežba kod kuće, čita i sa vremena na vreme traži neke popuste za nas, pošto mama planira unapred a tata je više tip koji vidi 1m ispred sebe i to je to.

Doktor sam što se tiče Patrolnih šapa, Šimerišajn ili kako se već piše. Dajte mi još par godina i eto mene na Tiger King i Netflix-u.

Ako me pitate kako sam ovako, ne znam šta da kažem. Deluje sve ok a znam da nije. Šetnja je zamenjena terasom, hodnik je staza za trotinet, dnevna soba poligon za igranje a kuhinjski sto smo pretvorili u sto za crtanje, plastelin i raznorazne kreacije. Od dosade sam krenula i da čistim, brišem prozore, mada još vežbam te kružne pokrete, kaže tata da moram da pogledam nekog Karate Kida kako bih naučila sve to.

Bata i ja se ne svađamo mnogo, osuđeni smo u toku dana jedno na drugo. Mama i tata rade preko dana, kažu da sada rade više nego kada su bili na poslu. Bata i ja smo nekad dosadni, nekad naporni ali u većini slučajeva naši nas razumeju, mada tata zna nekada da poludi, razume se.

Otkrila sam masline i krastavce. Čudna i dobra kombinacija, doduše ne jedem one peteljkice kod krastavaca, to dajem tati.

Nedostaju mi bake i deke, taman zaboravim a onda čujem svako veče kako ih tata i mama zovu i podsetim se da su tu ali ne mogu da ih vidim. Nedostaje mi i to da deda svaki put donese fornete bati a kinder čokoladu meni. Nedostaju mi te neke, kako kažu stariji, proste stvar.

Nisam izdržala, pitala sam tatu: Zašto ne mogu napolje? Tata, kao tata, samo mi je rekao: Kad ovo prođe? Ja od pre ovog ostajanja kući, bih pitala zašto ili šta je to ono, ali sam samo rekla: Važi tata.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


5 × five =