Odrastanje, šta to beše?

By 0 No tags Permalink

Igrali smo fudbal u kraju, klikere na rolju, reli sa polovnim automobilima (neki su imali sreće pa su imali majorette), grupa traži grupu, glupo iskakanje iz ljuljaške. Svim tim stvarim je bilo zajedničko da smo posle toga sedeli u kraju i rekli sebi da ćemo sa 25 godina imati decu a sa 27 i prvi automobil. Da ćemo biti zmajevi koji će se razleteti svuda po svetu. Tada smo mislili da nam niko ništa ne može. Jebi ga, razmišljaš ako mozeš da kidaš reli i da iz visaća pogađaš klikere nije valjda toliko teško biti stariji i imati normalan život.

Odrastanje je bilo zajebano, baš zajebano. Kada si klinac nađeš lako nešto sa čime da se zajebavaš i što ti ispuni vreme. Koliko god bilo teško mozak ti funkcioniše drugačije, neopterećen si i zabava sama dolazi, kao da si u dobroj igrici i svaki novim nivoom ti dolaze nove i bolje stvari.
Kada smo zagubili sve klikere, kada su automobilčići morali na generalku, kada su sve grupe bile nadjene, bilo je zajebano naći nešto što će da te vozi. Fudbal i ostali sportovi su bila jeftina zabava ali ne i dovoljna.

Iz ove perspektive mi je potpuno jasno zašto u Americi teraju decu da u škole idu kao vojnici, potpuno uniformisani, isti. Nama se čini da je to jebena propaganda, nebuloza ali kad bolje razmislim ima smisla. Sećam se prvih prošetanih Nike AirMax 4 u ulici. Jebem ti sunce, kao da je prošao Tito. Bele, zeleni znak, čarapa, zavist ti se probudi pa makar ti bio najbolji čovek na svetu. Onda nađes prelazno rešenje Pegazus ili Ikarus ali fakat je da je većina nas nosila šangajke koje kad te uhvati kisa vlaga ostaje u njima dobrih mesec dana.

Škola, čuvene eskurzije i rekreativne nastave, ono jedno besplatno mesto. Onaj trenutak kada učiteljica pita ko želi besplatnu kotizaciju, nas 30 gleda, pa se gledamo između sebe, šta mislite da li se na kraju neko javlja. Jebeno, ne! Previše smo ponosni da priznamo da nam treba besplatna eskurzija, nećemo da putujemo. U jebenoj zemlji gde nije bilo para besplatne eskurzije su odlazile tamo gde ne trebaju jer smo mi to tako hteli.

Na kraju, ništa se nije promenilo samo smo mi odrasli. Razlika je što današnji klincu ne znaju šta je to iz visaća, kada ga pogodiš pa se sve raspršti. Šta su babini zubi u reliju i kako je to kada te neko uhvati i kaže, reci lozinku.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


3 × five =