Šta bi bilo, kada bi bilo…

RTB i treći kanal, mislim da do danas nije bilo kanala, tj medija koji su imali bolji sadržaj nego prethodno pomenute dve televizije. Sama pomisao na njih ujedno mi je iskristalisala jedno zanimljivo pitanje, koji su to sve crtani filmovi koje bih voleo da vidim i na filmskom platnu:

  1. Robotech, ako vam kažem da imam VHS kasetu i popunjen album onda sigurno možete da pretpostavite kakav sam bio fan kao klinac. Negde godinama se to izgubilo ali to ne znači da bih voleo da kompletnu akciju iz ovog crtanog filma vidim i na filmskom platnu. Pričalo se da čak Leonardo DiCaprio treba da igra glavnu ulogu ali nažalost odustalo se od projekta. Mislim da tehnologija snimanja još nije otišla toliko daleko da se snimi ovako jedan film.
  2. Saber Rider, verovatno crtani sa najboljom intro špicom ikada i najboljom muzkom takođe ikada. Jako bi bilo zanimljivo videti ove rock roll space kauboje kako haraju svemirom i to posle sve začiniti pretvaranjem u jednog velikog svemirskog kauboja. Zaista me čudi što neko do sada to nije uradio, mislim da je pravi trenutak.
  3. Afro Samurai, kada pričam sa ljudima, uglavnom su reakcije sleganje ramenima. Ovaj crtani je jedan od najboljih koje sam ikada gleda. Dijalozi, akcije, likovi, sve je savršeno. Tako jedan upečatljiv glavni lik bi vrlo lako mogao da se prebaci na filmsko platno a iskreno po nazivu filma Tarantino bi mogao da umeša svoje prste jer videćete da crtani u određenim segmentima podseća na Kill Bill-a.
  4. Dragon Balls, ovde moram da se ogradim od ostvaranje koja su vec napravljena za ovaj crtani jer za mene kao da ne postoje. Ovo je verovatno crtani koji je sve neke dobre aspekte video igrica prebacio u crtani film i do dan danas ovaj crtani traje. Naravno ja sam negde izgubio nit ali epske borbe imaju milione i milione pregleda na YT. Bilo bi jako zanimljivo da neko ozbiljan i producira ovaj film jer mislim da ima dosta potencijala da bude pravi bum i ono sto je najvaznije, ako prvi deo prodje dobro onda sigurno to može da se vozi do čina 10J
  5. Šarki and Žorž, najslađe sam ostavio za kraj. Najsimpatičniji i najduhovitiji detektivski par ikada. Kada bi neko ovde pomešao francusku duhovitost i efekte iz Amerike, mislim da bi ovo bio bum.

To bi bilo to narode. Slobodno dodajte vaše predloge, ovde računamo i one filmove koji su toliko loši da se nikad nisu ni desili.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


18 − 6 =